12 de febrer 2012

PETITS PARADISOS QUE JA SÓN MEUS

Ja és sabut que les illes em tornen boja...
M'encanten.
M'agrada el sol, la sorra, l'aigua, les onades, sentir-les, banyar-me... això ho puc trobar en qualsevol platja, però si és en un trosset de terra envoltat d'aigua on hi viu gent, especial en cada illa, i que té mil coses que ho fa especial...
He tingut la sort d'estar a Menorca (la meva illa per excel·lència on, sommiant, espero poder passar els estius de la meva vida), Mallorca, Eivissa, Formentera, Santorini, Mikonos i Sardenya.
I em moro per estar a la Graciosa i per defecte a Lanzarote, Còrsega, Madeira, Fuerteventura, Cabo Verde, Giglio... com a factibles i Philippines, Fiji, San Blas de Panama, entre moltes altres... per sommiar.
Però vaja, el post en sí era per deixar constància de les millors cales o platges que he tingut el plaer de conèixer i enamorar-me.
No estan pas en ordre de preferència


M E N O R C A
Cala Pilar

Font: menorcaexplorer.com
Ja l'he anomenat en alguna ocasió. La primera vegada que la vam veure, després de caminar durant una llarga estona, i sense saber ben bé on anàvem, vam flipar...

Cala Macaralleta
Font: http://itinerarispermenorca.blogspot.com
ERA una cala paradisíaca, i remarco l'era perquè quan la vaig conèixer fa 10 anys l'accès era complicat i només hi accedia qui en tenia ganes. Quan vaig veure les escales picades a la pedra va perdre tot el seu encant... masificada és poc, en temporada alta, és clar. Això sí, poques cales m'han fet sentir el que sento quan estic allà. Fora i dins de l'aigua. Brutal.

Cala Pregonda
Font: sobreespana.com
Si vaig a Menorca, vaig a Cala Pregonda. Un altre paradís de l'illa, entre molts que té, però aquesta cala és, per mi, màgica. Un raconet de sensacions infinites.


Es Talaier
Font: panoramio.com
Descoberta l'últim cop que vaig anar a l'illa. Una tarda inobliable.

I aquí paro, però me'n deixo moltes! Com Trebaluger, Binigaus, Mitjana, Algairanes, enBrut, Tortuga, Cavalleria... buf! no acabaria mai...

De les següents només n'anomenaré una, la que més m'ha marcat, tot i que costa escollir-ne una...



M A L L O R C A
Es Trenc
Font: blog.paradizo.com
Una descoberta inesperada. Mmmmm!!



E I V I S S A
Cala Conta
Font: toibiza.es
Una illa imprescindible i per descubrir. L'interior i la part tranquil·la de l'illa és igual o molt millor que la sobradament coneguda.



F O R M E N T E R A
Ses Illetes
                                                                                            Font: ojodigital.com
Qui heu estat a Formentera sabreu de sobres que no té prous adjectius per descriure aquesta illa. Quina sort tenim de ser mediterranis i tenir aquest trosset de cel tan a l'abast!



S A R D E N Y A
Cala Pelosa - Stintino
 Font: supervacanza.it
Les tonalitats de blau de l'aigua no les havia vist mai, la millor aigua a la que m'he banyat fins al moment. Tanco els ulls i encara m'hi veig... A més, hi vam anar a finals de setembre i no estava massa massificada i si els busques, hi ha raconets... i quins raconets!



Sóc una enamorada de les illes, per gran o petita que sigui.
M'apassiona el blau del mar i la sensació indescriptible que sento quan estic davant de l'aigua. El que veig fora i dins de l'aigua.
Sommio en poder gaudir d'aquesta sensació molts i molts anys.

1 comentari:

Roser Manté ha dit...

oh... quines ganes de passejar-hi...
a mi m'agrada caminar-hi quan és primavera o tardor, que no hi ha gent però encara no fa fred

Fa un temps vam anar a Escòcia, a una de les illes del nord. No ho hagués dit mai però hi havia una platja paradísiaca. Ens vam banyar i tot :)